Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 Comunicat de presă actualizare PNAPM

Detalii

Autor: APM Neamţ,
Adăugat: 2011-04-06 09:42:51
Ultima actualizare: 2011-04-28 10:26:25

Propuneri de proiecte pentru actualizarea

Planului National de Actiune pentru Protectia Mediului

 

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a demarat procesul de actualizare a Planului National de Actiune pentru Protectia Mediului (PNAPM).

Prin Decizia Preşedintelui ANPM nr. 639/2.09.2010 a fost stabilit Secretariatul Tehnic al PNAPM care va coordona întregul proces de revizuire. De asemenea, au fost stabilite 6 Grupuri de lucru, alcătuite din reprezentanţi ai instituţiilor implicate în protecţia mediului

Procedura de realizare a Portofoliului constă în selectarea şi prioritizarea celor mai importante şi necesare propuneri de proiecte, pe baza criteriilor de prioritizare stabilite de Grupurile de lucru. Se va acorda un punctaj fiecărei propuneri trimise, în final fiind selectat de către Grupurile de lucru, un număr de proiecte care va fi inclus în Portofoliul PNAPM.

În acest sens, Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ informeaza factorii interesati din judetul Neamţ (autorităţi şi instituţii publice locale, organizaţii neguvernamentale, instituţii de invăţământ sau cercetare, agenţi economici, alte persoane fizice sau juridice) că în perioada aprilie - mai 2011 se pot transmite propuneri de proiecte.

Propunerile de proiecte vor fi de importanţă naţională şi pot viza: calitatea aerului, protecţia atmosferei şi schimbările climatice; cantitatea şi calitatea apei potabile; gestionarea apelor uzate; amenajarea cursurilor de apă, deşeuri şi substanţe chimice periculoase; protecţia naturii, biodiversitate şi păduri; calitatea solului şi reconstrucţia ecologică a terenurilor degradate; dezvoltarea mediului urban şi a mediului rural, protecţia împotriva zgomotului; educaţie ecologică, dezvoltare durabilă şi calitatea vieţii; turism ecologic.

Pentru propunerile de proiecte de investitii, acestea trebuie sa aiba o valoare minima de 210.000 lei, excepţie facând propunerile de proiecte referitoare la conştientizare şi educaţie ecologică.

Informatii suplimentare referitoare la procesul de actualizare a PNAPM, precum şi Fişa pentru propunerea de proiect PNAPM., instrucţiunile şi lista codificării directivelor, se găsesc pe pagina de internet a APM Neamţ  la domeniul Dezvoltare Durabila, sectiunea Planificare de Mediu (http://apmnt.anpm.ro/reactualizare_plan_national_de_actiune_pentru_mediu-26291)

Propunerile de proiecte vor fi intocmite conform Fişei pentru propunerea de proiect PNAPM şi vor fi transmise către APM Neamţ pe adresa de e-mail: office@apmnt.anpm.ro. pana la data 10 mai 2011.


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.