Ziua Mediului 2014 

5 IUNIE 2014 - ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI


 Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ celebrează pe data de 5 iunie Ziua Mondială a Mediului, principalul eveniment ecologic de informare publică si de actiune pentru mediual Naţiunilor Unite (UNEP), marcat în peste 100 de ţări, pentru a încuraja şi conştientiza populaţia privind protecţia mediului, la nivel mondial.

ONU a declarat anul 2014 ca Anul Internaţional al Statelor Insulare Mici (SIDS) aflate în curs de dezvoltare; în acest sens, Secretarul General al ONU Ban Ki-moon  a declarat "Planeta Pământ este insula noastră comună, să ne unim forţele pentru a o proteja!".

Ziua Mondială a Mediului urmăreşte ca temă principală schimbările climatice şi se desfăşoară sub sloganul: „Raise your voice Not the sea level” – ”Ia Atitudine! Schimbă-ţi comportamentul! Spune STOP schimbărilor climatice!” şi reprezintă o oportunitate excelentă de a lansaun apel de solidaritate cu insulele mici, ameninţate tot mai mult cu dispariţia ca urmare creşterii nivelului mărilor şi oceanelor.

Evenimentul are ca scop conştientizarea protejării insulelor supuse riscurilor şi vulnerabilităţilor, ca urmare a schimbărilor climatice.

Pentru marcarea evenimentului, la nivel local, APM Neamţ lansează un concurs de miniproiecte, sub formă de prezentări power – point, cu tema: «SCHIMBĂRILE CLIMATICE ŞI MANIFESTĂRILE FENOMMENELOR EXTREME», vizând modificările de la nivel global, ca rezultat al evoluţiei climei.

Concursul, demarat în rândul elevilor, îşi propune adoptarea uneiatitudini de responsabilizare ecologică şi civică, ca urmare a impactului schimbărilor climatice care au afectat agricultura, sănătatea umană, ecosistemele terestre şi marine, aprovizionarea cu apă, mijloacele de trai a oamenilor, precum şi de a dezvolta simţul practic, în abordarea unor probleme de actualitate şi de interes pentru societate.

Regulamentul de concursare la bază:

§  Criterii de eligibilitate: concursul se adresează ciclului liceal de învăţământ; înscrierea fiecărei unităţi de învăţământ cu maximum 3 lucrări sub forma unor prezentări power-point sau mini filmuleţe; se vor lua in considerare doar lucrarile originale, de unic autor, fiecare participant putând concura cu o singură prezentare.

§  Criterii de evaluare: condiţii de formă (respectarea condiţiilor de de eligibilitate, tehnoredactare, aspect general); calitatea argumentelor, abilitatea de a discerne, sistematiza, analiza şi generaliza procese şi fapte; claritatea exprimării, concizie şi cursivitate în exprimarea ideilor.

Lucrările vor fi depuse la sediul APM Neamţ până pe data de 6 iunie 2014, iar decernarea premiilor va avea loc pe 10 iunie 2014, la sediul APM Neamţ.

Alte manifestări desfăşurate de APM Neamţ:

-       realizarea şi distribuirea de afişe şi pliante;

-       acţiune de ecologizare în data de 5 iunie;

-       participare la Conferinţa ”Jijia inferioară – potenţial sit RAMSAR”, organizată de APM Iaşi;

-       participare în calitate de partener, la activitate de jurizare, în cadrul Simpozionul ”Ecoviaţa”, iniţiat de către Grupul Şcolar Economic Administrativ, Piatra Neamţ, în data de 6 iunie.


www.anpm.ro
Adaugat: 2014-05-27 13:19:56
TiparesteTipareste