Comunicat de presa ardere miristiATENTIONARE INCENDII VEGETAŢIE

 

Conform prevederilor OUG 195/2005  privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare:

-     persoanele fizice şi juridice au obligaţia de  a „nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă”; încălcarea acestei prevederi constituie contravenţie;

-     „arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice” constituie infracţiuneşise pedepseşte cu închisoare  sau cu amendă penală.

Conform adresei Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului nr. 1/1628/ZLN/12.07.2007, arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, caz care trebuie confirmat in scris de către Unitatea Fitosanitara Neamţ.

APM Neamţ nu va da acceptul pentru incendierea terenurilor în scopul eliberării acestora de resturile vegetale rezultate în urma recoltării.


www.anpm.ro
Adaugat: 2011-03-22 09:18:45
TiparesteTipareste