Topicuri > SOL, SUBSOL

tipareste trimite pe mail

 Situri potenţial contaminate

Detalii

Autor: APM Neamţ,
Adăugat: 2010-11-03 11:57:42
Ultima actualizare: 2011-03-17 15:18:32

Date  Situri Potenţial Contaminate

Urmare apariţiei HG nr. 1408/2007 privind modalităţile deinvestigare  şi evaluare a poluării solului şi subsolului  în scopul identificării prejudiciilor aduse acestora şi stabilirii responsabilităţilor  pentru  refacerea mediului geologic – în cursul anului 2008 s-a desfaşurat etapa de investigare a siturilor potenţial contaminate/contaminate. Au fost transmise chestionare (anexele 1 si 2 din HG 1408/2007) la 147 operatori economici şi 83 de primării, din care au răspuns solicitării: 96 de operatori economici şi 34 de autorităţi ale administraţiei publice locale. Chestionarele completate, împreuna cu informaţii de la OSPA Neamţ şi GNM - CJ Neamţ au fost transmise la ARPM Bacău şi mai departe la ANPM Bucureşti.

După analizarea (evaluarea) chestionarelor (anexa 1 şi 2) şi a datelor de Bilant de Mediu nivel II (referitoare la contaminarea elementelor de mediu aer, ape de suprafaţă/ape subterane şi sol), precum şi a Raportului OSPA Neamţ s-a desprins o listă preliminară a siturilor potenţial contaminate  / contaminate la nivelul judeţului Neamţ (au fost menţionaţi 12 operatori economici şi 3 autorităţi ale administraţiei publice locale); astfel a fost întocmită o Baza de date on-line privind siturile potenţial contaminate la nivel de ANPM.

Ca urmare a solicitării ANPM – au fost introduse în Baza de date on-line: informaţii şi date referitoare la contaminarea solului şi pânzei freatice pentru fiecare sit din lista siturilor potenţial contaminate  / contaminate la nivelul judeţului Neamţ.

Dupa apariţia Ghidului Tehnic privind procedurile de implementare a prevederilor HG nr.1408/2007 şi a Strategiei Naţionale privind Managementul Siturilor Contaminate – se va reanaliza fiecare caz în parte şi se vor stabili măsurile care se impun.

Listă cu zone potenţial contaminate datorită activităţilor antropice


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.